Alarmsysteem installateur: hoe vind ik de juiste?

Leestijd: 3 minuten

Een goed alarmsysteem kopen kan iedereen. Maar de effectiviteit van het systeem staat of valt met de installatie. Je zit namelijk niet te wachten op regelmatige valse alarmen, een moeizame bediening of erger nog: een onbetrouwbare koppeling met de meldkamer.

Een professionele installatie van het systeem door een goede alarmsysteem installateur voorkomt deze problemen. Maar hoe vind je hiervoor nu het juiste beveiligingsbedrijf? Hieronder lees je over de 3 belangrijkste vragen die u zich moet stellen over een alarminstallateur:

Past de alarmsysteem installateur de VRKI toe?

Bij uw keuze voor een alarminstallatie gaat het niet alleen om uw persoonlijke wensen. Bij een inbraak of andere calamiteit beoordeelt de verzekering namelijk de beveiliging aan de hand van de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Op dit moment is versie 2.0 in gebruik, waarin onderscheid wordt gemaakt tussen vier verschillende risicoklassen (1 t/m 4).

Een goede alarmsysteem installateur kan u adviseren over de categorie die het beste aansluit op uw huidige situatie. Een particuliere inboedel met een waarde van € 42.000 valt bijvoorbeeld binnen risicoklasse 1. DirectVeilig.nl kan alarmsystemen in elke risicoklasse voor u installeren, zodat u zeker weet dat u optimaal beveiligd bent.

Hoe goed zijn de service en bereikbaarheid?

Belangrijk bij een alarminstallatie is een snelle respons van de meldkamer, of deze nu virtueel of bemand is. Hiervan bent u alleen verzekerd als het systeem op de juiste wijze wordt geïnstalleerd door een beveiligingsbedrijf met bewezen kennis en expertise. Daarnaast is belangrijk dat dit bedrijf goed bereikbaar is, bijvoorbeeld in geval van service en onderhoud.

Treedt er een tijdelijk defect op in uw beveiligingsketen, dan wilt u dit zo snel mogelijk weer oplossen. Een betrouwbare alarmsysteem installateur zoals DirectVeilig.nl is 24/7 bereikbaar en reageert altijd snel op service- en onderhoudsgerelateerde vragen. Hierdoor werkt uw systeem altijd vlekkeloos en heeft u zelf geen omkijken naar de werking.

Offerte aanvragen

Is de alarmsysteem installateur BORG-erkend?

De beloftes van een beveiligingsbedrijf kunnen nog zo mooi zijn; alleen een BORG-certificaat verzekert u van de betrouwbaarheid van het bedrijf. Een alarmsysteem installateur is alleen BORG-erkend als deze voldoet aan de strengste eisen op het gebied van vakmanschap en professionaliteit. Vermijd een beveiligingsbedrijf als u op de website geen BORG-logo terugvindt.

Naast BORG, zijn ook andere certificaten van belang. Denk bijvoorbeeld aan de VEB-erkenning, die vergelijkbaar is met BORG en ook werkt volgens de Wet PBR. Beide logo’s vindt u op de website van DirectVeilig.nl. Wilt u ons als erkend alarmsysteem installateur direct inschakelen? Vraag dan een offerte aan en informeer naar de korting die u mogelijk kunt krijgen.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten