Alarmsysteem kopen: kan ik subsidie krijgen?

Leestijd: 3 minuten

De Alarmsysteem kopen kan een flinke investering zijn. Gelukkig weet u dat u deze kosten alleen al door de preventieve werking ruimschoots terugverdient. Toch klinkt een subsidie u aantrekkelijk in de oren. Maar is een subsidie voor een alarmsysteem eigenlijk wel mogelijk en hoe kunt u deze aanvragen? Hieronder vertellen wij alles wat u moet weten.

Subsidie op alarmsystemen niet meer landelijk verstrekt

De overheid is er veel aan gelegen om een optimale veiligheid in de samenleving te borgen. Daarom werd er in het verleden op landelijke schaal subsidie verstrekt aan particulieren en ondernemers die een alarmsysteem wilden kopen. Dit kostte de regering veel geld, maar deze investering in de veiligheid van iedereen was maatschappelijk heel goed te verantwoorden.

Toch besloot het kabinet de subsidie voor alarmsystemen enkele jaren geleden af te schaffen. De kosten waren simpelweg te hoog en ook op bureaucratisch niveau leidde de constructie tot problemen. Subsidieaanvragers moesten met documenten aantonen dat er in een modern alarmsysteem was geïnvesteerd en de controle hiervan kostte regeringsambtenaren teveel tijd.

Informeer naar het subsidiebeleid in uw gemeente

De overheid besloot het daarom over een andere boeg te gooien: de verantwoordelijkheid voor een eventuele subsidieverstrekking werd verschoven naar steden en gemeenten. In de praktijk betekent dit dat de mogelijkheid op subsidie voor uw alarmsysteem afhankelijk is van het gemeentelijk of stedelijk beleid in uw regio.

Belangrijk om te beseffen is dat lokale wetgeving continu verandert. Hierdoor kan het zijn dat uw gemeente vorig jaar nog subsidie op alarmsystemen verstrekte, maar dit inmiddels niet meer doet. Wij raden dan ook aan om vóór aanschaf van uw alarmsysteem bij uw gemeente na te vragen of een subsidieregeling op dit moment mogelijk is. U weet dan altijd tijdig waar u aan toe bent.

Offerte aanvragen

Vergroot de kans op subsidie voor uw alarmsysteem

Woont u in een stad of gemeente waar u in aanmerking komt voor subsidie? Dat is goed nieuws! Toch wordt uw subsidieaanvraag niet zomaar goedgekeurd. Dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals de professionaliteit van het gekochte alarmsysteem en het investeringsbedrag. Nóg een reden dus om vooraf goed na te vragen welke wetgeving er in uw stad of gemeente precies van kracht is.

Wilt u de kans op een succesvolle subsidieaanvraag vergroten? Kies dan voor een professioneel alarmsysteem van DirectVeilig.nl. Wij voorzien u van alle documenten die u nodig heeft om subsidie van de lokale overheid te krijgen en installeren het systeem snel en vakkundig. Meer weten? Bel ons op 085 025 0087 voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs of vraag direct een maatwerk offerte aan.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten