Auto tracker: nooit meer uw auto kwijt

Leestijd: 3 minuten

Overweegt u de aanschaf van een goede auto tracker? Dat is verstandig, want uw voertuig kwijtraken is wel het laatste dat u wilt. Autodiefstal komt in Nederland nog altijd veel voor en vormt een grote kostenpost voor bedrijven en particulieren. Met het juiste voertuigvolgsysteem minimaliseert u de kans op diefstal en krijgt u meer inzicht in uw ritten.

Waarom een GPS auto tracker kopen?

Nu is diefstal niet de enige reden om een auto tracker te kopen. Met name in het zakelijke segment zitten er tal van voordelen verbonden aan zo’n volgsysteem. Door bedrijfsvoertuigen te tracken, weet u altijd en op elk moment waar ze zich bevinden. Maar ook ziet u hoe chauffeurs de route afleggen en krijgt u inzicht in het rijgedrag.

Rijgedrag is belangrijk, omdat het invloed heeft op zowel veiligheid als kosten. De snelheid waarmee een chauffeur remt en optrekt vertellen u iets over de rijveiligheid. En het aantal minuten dat hij het voertuig stationair laat draaien vertelt u iets over de mogelijke kostenbesparing. Twintig minuten kost bijvoorbeeld al snel ongeveer een liter brandstof.

Opsporing en registratie door GPS

Maar een auto tracker doet meer dan alleen inzicht geven in rijgedrag. Door het betrouwbare GPS-systeem ziet u in real-time de route die elke chauffeur aflegt. Dit bespaart een hoop administratieve rompslomp, want het hoeft niet meer met pen en papier te worden vastgelegd. Bovendien zijn de statistieken die dit oplevert een stuk betrouwbaarder.

Misschien wel het grootste voordeel van een GPS auto tracker ligt voor de hand: het beschermt uw voertuigen tegen diefstal. De ingebouwde GPS-ontvanger bepaalt constant zijn positie ten opzichte van satellieten in de ruimte. Hierdoor ziet u niet alleen wat er met uw voertuig na de diefstal is gebeurt, maar ook waar het zich op het moment van controleren bevindt.

Offerte aanvragen

Auto tracker uitschakelen: kan dat?

Nu zult u ongetwijfeld denken: maar wat als criminelen de auto tracker uitschakelen of verwijderen? Dat gaat in de praktijk zeer lastig, want het GPS-device beschikt over een interne noodaccu en blijft hierdoor zelfs bij stroomuitval nog werken. Bovendien kiezen kwaadwillenden liever voor een voertuig dat niet over deze ingebouwde beveiliging beschikt.

Wilt u ook meer inzicht in rijgedrag, uw ritten registreren of uw voertuigen opsporen in geval van een eventuele calamiteit? Twijfel dan niet langer en informeer bij DirectVeilig.nl naar de mogelijkheden van een auto tracker voor uw bedrijf. Onze adviseur komt graag bij u langs en op aanvraag versturen wij een passende offerte op maat.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 367 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten