BORG certificaat nodig? hier komt u alles te weten

Leestijd: 2 minuten

Wanneer u uw inboedel verzekerd wil hebben kan het zijn dat uw verzekering een BORG certificaat eist. Dit heeft te maken met de diefstal gevoelige inboedel. Een certificaat kan geleverd worden wanneer u voldoet aan de eisen conform Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI). Waar moet u aan voldoen om een BORG certificaat te ontvangen? op deze pagina gaan wij u alles vertellen over de voordelen en verschillen die er zijn. Pak dus een kop koffie en ga er even goed voor zitten. het gebeurd namelijk vaak dat mensen een verkeerde keuze maken bij het aankopen van een professioneel alarmsysteem.

Verbeterde Risicoklasseindeling VRKI

Een BORG en/of VEB erkend beveiligingsbedrijf is verplicht om conform het VRKI te werken. In het VRKI treft u de verschillende risicoklasse voor uw beveiliging. De risicoklasse indeling verschilt voor woningen en bedrijven. Hieronder treft u de verschillende klassen:

Bij bedrijven wordt er niet alleen naar de waarde gekeken maar ook naar de gevoeligheid voor diefstal. Het is namelijk voor een inbreker interessanter om € 300.000,- aan sierraden te stelen i.p.v. € 300.000,- aan aardappels.
VRKI LIJST
Bij bedrijven kan een draadloos alarmsysteem worden toegepast tot en met risicoklasse 2. Voor risicoklasse 3 en 4 moet een bekabeld alarmsysteem worden toegepast. Het moet ten alle tijden een gecertificeerd alarmsysteem zijn.

Hoe krijg ik een BORG certificaat?

Nadat uw risicoklasse is bepaald word ook bepaald aan welke beveiligingseisen uw woning of bedrijfspand aan moet voldoen (VRKI 2.0). Als uw woning of bedrijfspand hieraan voldoet word er een beveiligingsplan opgesteld en word uw BORG of certificaat opgeleverd door een BORG en/of VEB erkend beveiligingsbedrijf. Wij van DirectVeilig.nl kunnen een BORG certificaat snel leveren, vaak binnen 1 week.

BORG certificaat is altijd 5 jaar geldig met een onderhoudscontract. Indien u geen onderhoudscontract neemt bij een BORG certificaat is deze enkel voor 1 jaar geldig.

Offerte aanvragen

Zelf ook een certificaat nodig ?

Wij helpen u daar graag bij, Onze specialisten kunnen u helpen bij de aanschaf van een alarmsysteem die daar voor geschikt is. je kunt nu direct een offerte aanvragen voor een alarmsysteem
wilt u graag liever iemand direct spreken dan is dat ook mogelijk dan kunt u altijd bellen naar 085 025 0087 voor direct persoonlijk advies

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten