Camera systeem thuis: wat moet ik weten?

Leestijd: 3 minuten

Een camera systeem thuis geeft een prettig gevoel en verzekert je van een optimale veiligheid. Maar welk camerasysteem heb je eigenlijk nodig? Echt professionele camerasystemen kun je zowel thuis als op de zaak gebruiken. Hieronder zetten we de kenmerken van de beste camerabewaking op een rijtje en vertellen we je alles wat je moet weten bij je zoektocht.

Camera systeem thuis: de beste beveiligingscamera

De beste beveiligingscamera is voor iedereen anders. Wel moet een camera systeem thuis aan een aantal criteria voldoen om gebruikscomfort met een hoge veiligheidsgraad te combineren. Cruciaal is bijvoorbeeld een hoge resolutie, zodat de identiteit van kwaadwillenden makkelijk te achterhalen is. De beeldscherpte moet zo goed zijn, dat flink inzoomen geen enkel probleem vormt.

Het beeld kan echter nog zo scherp zijn; zonder nachtzicht heeft u weinig aan een bewakingscamera. Want juist de nacht is het moment dat veel criminelen toeslaan. De beste camerasystemen laten zich daarnaast ook nog eens makkelijk bedienen. Met een handige app bijvoorbeeld, zoals DirectVeilig.nl die biedt voor zowel Android als iOS.

Waarom een IP- of POE-bewakingscamera?

Of u nu een camera systeem thuis of op de zaak heeft; tegenwoordig is het wel zo fijn als het draadloos is. Meterslange kabelsgoten en ontsierende kabels doen nu eenmaal weinig goeds voor het interieur van uw huis of winkelpand. De draadloze cameratechnologie van tegenwoordig doet qua betrouwbaarheid bovendien nauwelijks onder voor bekabelde varianten.

Een draadloos camera systeem thuis bestaat vaak uit een WiFi-camera, ook wel bekend als een IP-camera. Deze is, vaak samen met andere beveiligingscamera’s of apparatuur, aangesloten op een krachtige Netwerk Video Recorder. Niet-draadloze bewakingscamera’s ondersteunen soms PoE, wat betekent dat ze hun stroom via de ethernetkabel in plaats van de gewone stekker krijgen.

Offerte aanvragen

Camera systeem thuis: goed voor binnen en buiten

Een camera systeem thuis is in een ideale situatie optimaal geschikt voor zowel gebruik binnen als buiten. De beste beveiligingscamera voor buiten beschikt hoe dan ook over een stevige behuizing. Bij DirectVeilig.nl is deze omsloten door een maar liefst 5 mm dikke laag aluminium, zodat de kans op schade (door vandalisme of weersomstandigheden) een stuk kleiner is.

Zowel binnen als buiten spelen ook de kijkhoek en positie van de bewakingscamera een belangrijke rol in de veiligheid. De adviseurs van DirectVeilig.nl komen graag bij u langs om uw situatie te analyseren en u te adviseren over de beste beveiligingsmaatregelen. Meer weten? Vraag direct een offerte aan voor uw camera systeem thuis!

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten