Draadloos alarmsysteem: waar moet ik op letten?

Leestijd: 3 minuten

Een draadloos alarmsysteem is een betrouwbare, stijlvolle en flexibele oplossing voor de beveiliging van uw huis of bedrijfspand. Toch zijn er een aantal zaken waar u op moet letten in vergelijking met een bedraad systeem. In dit artikel zetten we de voors en tegens van verschillende alarmsystemen op een rijtje en noemen we de belangrijkste aandachtspunten.

Draadloos of bedraad alarmsysteem?

Een professioneel alarmsysteem kan zowel bedraad als draadloos zijn. De ene optie is niet per se beter dan de andere en daarom is de beste keuze afhankelijk van uw specifieke wensen.

Daar waar een bedraad alarmsysteem in het verleden betrouwbaarder was, zit een draadloos systeem dankzij de nieuwste technologie vrijwel op hetzelfde niveau. De draadloze alarmsystemen van DirectVeilig.nl onderscheiden zich onder meer met een uiterst stabiele verbinding en werken tot maar liefst 2 kilometer afstand. Deze betrouwbare werking is een belangrijk aandachtspunt om op te letten.

Ook qua uitstraling wint een draadloos alarmsysteem het logischerwijs van een bedraad systeem. De afwerking is strak door het ontbreken van kabels en goten. De losse draadloze componenten zijn bovendien eenvoudig uitbreidbaar en in het geval van een verhuizing snel los te koppelen en opnieuw te installeren. Let er bij aanschaf wel op dat het systeem bestaat uit A-klasse componenten voor een maximale levensduur.

Professioneel draadloos alarmsysteem met camera en app

Onderdeel van een professioneel alarmsysteem is in veel gevallen een camera. Deze helpt u om te zien wat er precies gebeurt als het alarm afgaat of stelt u in staat om op willekeurige momenten de omgeving rond uw huis of bedrijfsterrein te bekijken.

De slimme HD WIFI Camera van DirectVeilig.nl bevat een geïntegreerde intercom, waardoor u live kunt communiceren met anderen in uw pand of woning. Wilt u de camerabeelden tijdelijk stoppen? Maak dan gebruik van de standaard aanwezige privacyknop.

Een draadloos alarmsysteem moet makkelijk te bedienen zijn en hiervoor biedt DirectVeilig.nl dan ook een praktische app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Met de app schakelt u het alarm in en uit, koppelt u andere vestigingen en wijzigt u tal van andere instellingen.

Offerte aanvragen

Wat is het beste draadloze alarmsysteem voor u?

Twijfelt u nog over het beste draadloze alarmsysteem voor uw situatie? Onze beveiligingsadviseurs gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Wij kiezen altijd een draadloos systeem dat het beste bij u past en professioneel is uitgerust met een camera en app. Klik hier voor een offerte op maat.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten