Draadloos of bekabeld systeem? | Directveilig.nl

Draadloos of bekabeld systeem?

Webblog 2

U gaat een nieuw alarm of camerasysteem aanschaffen. Daarbij zijn er eigenlijk 2 keuzes die u kunt maken; een draadloos systeem of een systeem die is aangesloten met bedrading. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van deze twee soorten systemen? Een draadloos systeem is natuurlijk mooier omdat er geen bedrading naar toe loopt. Maar het gaat om de veiligheid, en wat is dan de verstandigste keuze?

Indien u een Alarmsysteem neemt kunt u gerust kiezen voor een draadloos systeem, echter moet u wel met een belangrijk aspect rekeninghouden bij het aanschaffen van uw alarmsysteem. U moet altijd kiezen voor een alarmsysteem met een gecodeerde frequentie. Indien u een systeem kiest zonder een gecodeerde frequentie is de kans aanwezig dat uw alarmsysteem gehackt wordt door inbrekers en het systeem onschadelijk wordt gemaakt. Bij een gecodeerde frequentie is dit niet mogelijk, omdat de frequentie gecodeerd is.

Bij een camerasysteem kunt u ervoor kiezen om deze draadloos te installeren, daarbij loopt u wel het risico dat uw WiFi verbinding ten allen tijde moet functioneren. Indien uw WiFi signaal afneemt door wat voor omstandigheden dan ook, is de kans aanwezig dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van uw camerabeelden. Daarom installeert Directveilig.nl de camera’s standaard bekabeld, om de kwaliteit van de camerabeelden te waarborgen. Bij ons heeft u wel de keuze om het camerasysteem draadloos aan te laten sluiten. Echter is het wel belangrijk dat dit door een professionele monteur gebeurt, bijvoorbeeld door een monteur van Directveilig.nl. Daarbij heeft u de garantie dat het systeem goed geïnstalleerd wordt en u zelf hier geen omkijken naar heeft.

 

Meer informatie over draadloze of bekabelde systemen

 

Benieuwd welk systeem geschikter is voor uw woning en/of bedrijfspand? Neem dan nu contact op met één van onze adviseurs via 085 025 0087. Onze adviseurs adviseren u vrijblijvend over het systeem dat het beste bij u past. Zo bent u gegarandeerd van een alarm of camerasysteem van topkwaliteit, waarbij u de kans op inbraken aanzienlijk verminderd.