Een veilige woning met SKG sloten

Leestijd: 3 minuten

Het beveiligen van uw woning of gebouw begint met het aanbrengen van professioneel hang- en sluitwerk. Alleen hang- en sluitwerk dat is goedgekeurd door de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) draagt bij aan inbraakpreventie. In dit artikel leggen we uit waarom de SKG-sloten waarmee we DirectVeilig werken, voldoen aan het PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen).

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan uiteenlopende eisen op het gebied van veiligheid en inbraakpreventie. Huizen die zijn beveiligd volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk, kosten inbrekers veel meer tijd om binnen te dringen. Omdat voor inbrekers elke seconde telt, kiezen ze hierdoor in de praktijk vaak liever voor een ander gebouw.

Statistieken laten zien dat in woningen die volgens de PKVW-eisen zijn beveiligd, maar liefst 90% minder vaak wordt ingebroken! Daarnaast ontvangt u bij sommige verzekeraars korting op uw inbraakbeveiligingspremie, als uw huis het PKVW-keurmerk draagt. Gecertificeerd hang- en sluitwerk is een van de belangrijkste PKVW-maatregelen en verdient daarom uw aandacht.

Inbrekers weren met goedgekeurde SKG-sloten

In Nederland zijn er 3 certificerende instellingen op het gebied van inbraakveiligheid: KIWA, SKH en SKG-IKOB. Alleen producten die door de strenge inbraakwerendheidstests komen, verschijnen op de PKVW-productenlijst. Het SKG-logo op een slot laat zien dat het slot voldoet aan de normen van het PKVW en daarmee de inbraakwerendheid van uw woning vergroot.

SKG-sloten met het PKVW-keurmerk zijn voorzien van kerntrekbeveiliging en komen in verschillende inbraakwerendheidsklassen. Deze klassen worden weergegeven in de vorm van sterren:

  • Sloten met 1 ster zijn niet-zelfstandig inbraakwerend (toepassing alleen in combinatie met minimaal één ander slot dat gelijkwaardig of sterker is)
  • Sloten met 2 sterren zijn geschikt voor zelfstandige toepassing
  • Sloten met 3 sterren zijn geschikt voor zelfstandige toepassing én vertragen het binnendringen van inbrekers met minimaal 5 minuten (deze slotten vallen onder de beveiligingsrichtlijn PKVW-zwaar)
Offerte aanvragen

Een veiliger woning met PKVW-keurmerk en SKG-sloten

DirectVeilig is dé anti-inbraakspecialist van Nederland en verzorgt als BORG-erkend beveiligingsbedrijf effectieve inbraakpreventie voor zowel particulieren als bedrijven. Wij maken voor hang- en sluitwerk gebruik van SKG-goedgekeurde sloten met het PKVW-keurmerk, zodat u zeker weet dat de kans op inbraak in uw pand of woning minimaal is.

Uiteraard verzorgen onze vakkundige monteurs ook de montage van de SKG-sloten en de vervanging van eventuele oude sloten. Heeft u na montage vragen over uw nieuwe sloten, het PKVW-keurmerk of een passend camera- of alarmsysteem? Ons behulpzame team staat voor u klaar!

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten