Is een alarmsysteem verplicht? | Directveilig.nl

Is een alarmsysteem verplicht?

Webblog 2

Brand, inbraak en diefstal, stroomstoringen of waterschade. Een calamiteit is nooit helemaal te voorkomen. U kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Voorkomen is beter dan blussen

Veel bedrijven die getroffen zijn door brand, gaan failliet aan de gevolgen. Wilt u dit risico uitsluiten? U kunt de kans op brand beperken door in kaart te brengen waar licht onvlambare materialen en apparaten staan in uw bedrijf. Neem vervolgens brandwerende en -vertragende maatregelen.

De Arbowet verplicht u om de veiligheidsrisico’s op de werkvloer, in de breedste zin van het woord, in kaart te brengen in een¬†Risico-inventarisatie & -evaluatie.

Daarnaast is het raadzaam om voor specifieke risico’s zoals brand een preventieplan te maken, waarin de brandwerendheid van bijvoorbeeld trappenhuizen en gangen, de staat van installaties en blussystemen bekeken wordt. Zo’n analyse is een deskundig klusje door de complexe regelgeving die per gemeente kan verschillen. Vraag hulp aan de plaatselijke brandweer of een preventiebedrijf.

Alarmsysteem

Naast de risico’s die er zijn op het gebied van brand is er ook nog een risico dat er wordt ingebroken in uw woning of bedrijf. Als er bij u wordt ingebroken is de schade vaak groter dan de verzekering kan vergoeden, bijvoorbeeld door gestolen goederen met emotionele waarde. Er zijn verzekeringen die eisen dat je als bedrijf een alarmsysteem hebt, om zo inbraken te voorkomen. Hoe dit alarmsysteem eruit moet zien is per verzekeraar verschillend. Daarom adviseren wij u om goed te kijken welke veiligheidseisen uw verzekeraar stelt aan het alarmsysteem.

Neem nu contact op met onze adviseurs via: 085 025 0087.
Onze adviseurs helpen u graag om het juiste alarmsysteem te krijgen die voldoet aan de eisen van uw verzekeraar.