Meldkamer: altijd veilig in uw woning of bedrijfspand

Leestijd: 3 minuten

Van een inbraak of andere calamiteit wilt u direct op de hoogte zijn. Dat kan als u gebruikmaakt van een alarmsysteem met een meldkamer. U krijgt een bericht zodra er sprake is van een alarmmelding in uw huis of bedrijfspand. Vervolgens kunnen de hulpdiensten indien nodig direct in actie komen. Heeft u ook een camerasysteem? Dan bekijkt u live op uw telefoon wat er op uw locatie aan de hand is.

Wat is een meldkamer?

Een meldkamer staat ook wel bekend als alarmcentrale of noodcentrale  en verwerkt binnenkomende meldingen van alarmsystemen. Elke melding wordt geregistreerd, beoordeeld en doorgegeven aan de relevante contactpersonen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld zelf een telefoontje of sms, maar bij uitzondering (zoals bij een geverifieerde overval) wordt direct de politie ingeschakeld.

In de praktijk zijn gelukkig niet alle meldingen die bij de meldkamer binnenkomen ernstig van aard. Zo zijn er regelmatig loze alarmmeldingen, bijvoorbeeld omdat een bewoner een foutje maakt bij het gebruik van het alarmsysteem. Ook kunnen incidenten zoals stroomuitval zorgen dat dat de meldkamer een onterechte melding binnenkrijgt.

Welke soorten meldkamers zijn er?

Meldkamers zijn er in verschillende varianten. Bekend is de bemande variant (een beveiligingsprofessional belt u bij een melding). Ook kunt u kiezen voor een onbemande variant (volledig computergestuurd). Dit laatste staat ook wel bekend als een virtuele meldkamer. De computer stuurt u  een bericht op uw telefoon zodra uw beveiligingssysteem afgaat. Voor de zekerheid belt het systeem meestal nog na.

Een bemande meldkamer verzekert u van een centralist die bij een melding snel in actie komt. De centralist beoordeelt de ernst van de alarmmelding en neemt naar aanleiding hiervan contact op met relevante personen. Bij DirectVeilig.nl kunt u zelf kiezen of u een alarmsysteem met bemande of virtuele meldkamer wilt. Beide meldkamers zijn hoe dan ook 24 uur per dag operationeel.

Offerte aanvragen

Waarom een alarmsysteem met meldkamer?

Een alarmsysteem met meldkamer is essentieel voor de veiligheid in uw huis of bedrijfspand. Alleen een alarm is immers niet voldoende als u zelf niet ter plaatse bent. Een melding is dan noodzakelijk, zodat u direct de juiste vervolgstappen kunt nemen. Zo weet u dat u de deur van uw woning of bedrijfspand altijd met een goed gevoel achter u kunt dichttrekken.

De alarmsystemen van DirectVeilig.nl zijn standaard uitgerust met professionele meldkamer. Deze belt u al binnen 10 seconden na een melding en verzekert u zo van een zeer snelle responstijd. Meer weten over de mogelijkheden en kosten? Vraag onze beveiligingsexperts om een vrijblijvende offerte voor een maatwerk alarmsysteem met meldkamer.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten