Persoonsbeveiliging wat moet je weten

Leestijd: 3 minuten

Persoonsbeveiliging

Persoonsbeveiliging, een lijfwacht die voor de beveiliging van een andere persoon zorgt, komt steeds vaker voor. Bodyguard word het ook wel genoemd in de volksmond. Wat doet de persoonsbeveiliger en waarvoor word deze gebruikt? Alle ins en outs over persoonsbeveiliging lees je in dit artikel.

Wat houd persoonsbeveiliging in?

Het woord zegt het al, het beveiligen van een persoon. Het is een dienst die wordt aangeboden om personen te beveiligen met een verhoogd risico. De bodyguards worden ingezet bij personen met veel geld, macht en aanzien. De persoonsbeveiliging moet ervoor zorgen dat gewelddadige aanvallen worden voorkomen en verhindert.

De persoonsbeveiligers komen in verschillende situaties terecht waar de beveiliger altijd alert moet zijn en klaar om in te grijpen waar nodig is. De persoonsbeveiliger draagt de verantwoordelijkheid van zijn/haar cliënten. Omdat het om het voorkomen en tegengaan van aanvallen op de cliënten, zal de persoonsbeveiliger voorafgaand informatie moeten inwinnen en een beveiligingsplan moeten opstellen.

Ook persoonsbeveiliging nodig en benieuwd naar wat onze prijzen zijn? Vraag dan gerust een offerte aan.

Dienst Koninklijke Diplomatieke Beveiliging

Dienst Koninklijke Diplomatieke Beveiliging (DKDB), de persoonsbeveiligers van het Koninklijk Huis, gasten van het Koninklijk Huis, staatshoofden en regeringsleiders.  De DKDB bekijkt de opdracht voor de beveiliging afzonderlijk. Zo wordt er ook bekeken welke beveiligingsmaatregelen worden toegepast voor iedere situatie apart. Hierbij wordt rekening gehouden dat zoveel mogelijk risico’s worden uitgesloten.

De leden van het Koninklijk Huis en haar gasten worden 24 uur per dag beveiligd. Waar de leden ook zijn, de DKDB persoonsbeveiligers zijn altijd aanwezig, ook bij privé situaties. De DKDB persoonsbeveiligers moeten zich zoveel mogelijk aanpassen aan de wensen van de te beveiligen personen. Hierdoor moeten deze beveiligers altijd flexibiel zijn en een grote improvisatievermogen hebben.

Welke DKDB persoonsbeveiliger bij welke te beveiligen persoon komt wordt bepaald door de Dienst Bewaken, Beveiligen en Burgerluchtvaart (DB3) die namens de minister van Veiligheid en Justitie de beveiligingsopdrachten aan de DKDB geeft. De Dienst Bewaken, Beveiligen en Burgerluchtvaart (DB3) is een onderdeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Op de pagina van politie.nl daar treft u verdere informatie over de DKDB.

Zie ook onze weblog over de objectbeveiligers, evenementenbeveiliging en horecabeveiliging.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen met persoonsbeveiliging, inbraakbeveiliging, inclusief geavanceerde camerabeveiliging en alarmsystemen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij staan klaar om u uitgebreid te adviseren over het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand met de nieuwste technologieën op het gebied van beveiliging. Voor een persoonlijk beveiligingsplan dat zowel camerabeveiliging als alarmsystemen omvat, bel nu naar 085 025 0087. Wij helpen u graag een veilige omgeving te creëren.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten