Subsidie op een Alarm- en Camerasysteem | Directveilig.nl

Subsidie op een Alarm- en Camerasysteem

Webblog 2

U heeft besloten om voor uw huis of bedrijfspand een Alarmsysteem of Camerasysteem te (laten) installeren. Nu bent u benieuwd of u hiervoor subsidie kunt krijgen. Want een Alarm of Camerasysteem kan best prijzig zijn, bij een professioneel systeem moet u al snel aan €1250 tot €2500 denken. Het zou daarom fijn zijn als u hier een deel van terug krijgt.

Subsidie op een systeem

De subsidie

Particulieren en bedrijven die voorheen investeerden in het verbeteren van de beveiliging thuis of op het werk, kwamen in aanmerking voor een landelijke subsidie. Om deze subsidie te krijgen moest je bewijzen dat je ook echt een nieuw alarmsysteem had geïnstalleerd. De subsidie bleek erg populair en kostte de overheid als snel veel geld. Daarom werd vrij snel besloten dat deze regeling niet onder de regionale instanties valt.

Elke stad, gemeente en provincie krijgt een bepaald jaarlijks budget dat ze zelf kunnen onderverdelen. Het kan zijn dat er een budget is vrijgemaakt voor het aanleggen van een Alarm- of Camerasysteem onder valt. Daarbij is het ook mogelijk dat jouw gemeente het wel ondersteunt, maar de gemeente verderop niet. Om erachter te komen of je hiervoor in aanmerking komt zal je dit moeten navragen bij jouw gemeente.

Subsidie voorwaarden

Als je hebt ontdekt dat er een subsidie is voor jou, zal je alle documenten omtrent het aangelegde systeem moeten kunnen laten zien. Dit wordt bedoeld als bewijsmateriaal dat je het systeem ook daadwerkelijk hebt laten plaatsen. Er kan daarnaast bijvoorbeeld gevraagd worden naar de aard van het systeem of dat het systeem moet voldoen aan een minimaal investeringsbedrag. Om deze redenen is het verstandig om goed na te denken welk Alarm- of Camerasysteem je neemt.

Advies

De adviseurs van Directveilig.nl helpen u graag met het kiezen van het juiste Alarm- of Camerasysteem. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw systeem professioneel wordt aangelegd en dat u de benodigde documenten van het systeem krijgt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@directveilig.nl of ons bellen op: 085 025 0087.