VEB certificaat of Borg certificaat wat is het verschil?

Leestijd: 3 minuten

Verschil tussen VEB en BORG

VEB  nodig ? Op deze pagina gaan wij u alles vertellen over de verschillen, Dus pak even snel een lekkere bak koffie en ga er goed voor zitten. De verschillen lopen nogal uit een daarom hebben wij speciaal een pagina hier over geschreven.

Vereniging Erekende Beveiligingsbedrijven VEB, wat is het precies en wat is het verschil tussen VEB en BORG ? Het is vrij eenvoudig, wanneer u uw inboedel verzekerd wil hebben kan het zijn dat uw verzekering een beveiliging certificaat eist. Deze kan geleverd worden door een VEB of BORG erkend beveiligingsbedrijf. Een VEB certificaat kan geleverd worden wanneer u voldoet aan de eisen conform Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI). Waar moet u aan voldoen om een VEB certificaat te ontvangen?

VEB erkend beveiligingsbedrijf is net als een BORG erkend beveiligingsbedrijf verplicht om conform het VRKI te werken. Het kan zijn dat de verzekering een BORG certificaat eist in plaats van een VEB certificaat. U kunt bij uw verzekering navragen of zij ook akkoord gaan met een VEB certificaat, dit wordt tegenwoordig bijna altijd geaccepteerd. Het kan wel voorkomen dat de verzekering geen VEB certificaat accepteert.

Zowel VEB als BORG werken beiden volgens de eisen van de Wet PBR. Daarnaast werkt de VEB nog met de VEB3 kwaliteitsregeling en BORG met de Borg BRL. Beide bedrijven werken conform VRKI  richtlijnen. Hierdoor zal een installatie van een alarmsysteem voor zowel de BORG als VEB erkende beveiligingsbedrijven hetzelfde eruit zien.

Een VEB erkend beveiligingsbedrijf word 1 keer per 3 jaar geïnspecteerd. Een BORG erkend beveiligingsbedrijf word 1 keer per jaar geïnspecteerd.

De VEB richt zich met name op het opgeleverde werk van een beveiligingsbedrijf. Het bedrijfsproces weegt minder zwaar dan bij de BORG erkenning.

Erkend beveiligingsbedrijf

Wanneer uw woning of bedrijfspand voldoet aan de VRKI eisen word er een beveiligingsplan opgesteld en word uw certificaat opgeleverd door een BORG en/of VEB erkend beveiligingsbedrijf. Wij van DirectVeilig.nl zijn BORG gecertificeerd.

Beveiligingscertificaat nodig?

Heeft u ook een beveiligingscertificaat nodig? Wij kunnen deze voor u realiseren. Dit doen wij voor zowel woningen als bedrijven van alle risicoklassen. U kunt eenvoudig een alarmsysteem offerte (link: https://www.directveilig.nl/alarmsysteem-offerte/) aanvragen waar wij direct al rekening houden met uw risicoklasse.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 366 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten