Voertuigtracker: hoe, wat en waarom?

Leestijd: 3 minuten

Wilt u een voertuig volgen? Uw ritten registreren? Of uw brandstofverbruik waar mogelijk beperken? Voor al deze zaken kunt u een voertuigtracker gebruiken. Dit handige apparaat maakt gebruik van GPS-technologie om u te voorzien van belangrijke data en biedt in de praktijk veel voordelen. Maar hoe werkt zo’n tracker nu eigenlijk? We leggen het hieronder uit.

Een voertuigtracker registreert

Een voertuigtracker bevat een ingebouwde GPS-ontvanger die in contact staat met GPS-satellieten. De ontvanger bepaalt continu zijn positie ten opzichte van de satellieten en geeft deze data vervolgens door. Hierdoor kunt u uw voertuig niet alleen altijd en overal live volgen, maar wordt belangrijke ritinformatie automatisch geregistreerd.

De mogelijkheden zijn legio. Denk bijvoorbeeld aan registratie van de ritdatum, de gekozen route, het aantal gereden kilometers, de vertrek- en aankomstlocatie en de kilometertellerstanden voor en na vertrek. Het voertuigvolgsysteem van DirectVeilig.nl biedt uitgebreide registratieopties en voorziet u hierdoor van alle belangrijke ritinformatie.

Een GPS-tracker geeft u inzicht

Maar een GPS-tracker doet meer dan alleen informatie registreren. Het systeem verzamelt en ordent de gegevens op dusdanige wijze, dat ze u in één oogopslag kunt inzien om meer inzicht te krijgen in de meest relevante statistieken. Dit leidt tot een helder beeld van mogelijke verbeterpunten en kostenbesparingen, waardoor u de investering in het voertuigvolgsysteem snel weer terugverdient.

Een goed voorbeeld van de inzichten die een voertuigtracker u oplevert, is monitoring van rijgedrag. Met name voor zakelijke toepassingen en meerdere voertuigen zijn de voordelen hiervan groot. U kunt bijvoorbeeld snelheidslimieten instellen, waardoor u brandstofgebruik minimaliseert. Hiervoor biedt DirectVeilig.nl een overzichtelijke app, die zowel beschikbaar is voor iOS als Android.

Offerte aanvragen

Een voertuigtracker spoort op

De meest in het oog springende functionaliteit van een voertuigtracker is wellicht opsporing. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gestolen voertuigen in de praktijk zelden worden teruggevonden. Een GPS-tracker lost dit probleem op, doordat u het voertuig ook na diefstal kunt blijven volgen en de locatie ervan kunt doorgeven aan de autoriteiten.

Zelfs in geval van sabotage of stroomuitval blijft de voertuigtracker van DirectVeilig.nl dankzij een interne noodaccu nog werken. Meer weten over de vele voordelen, mogelijkheden of financiering? Laat u vrijblijvend adviseren door onze experts. We zijn u graag van dienst en sturen indien gewenst direct een offerte op maat.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten