Waar moet een camerasysteem aan voldoen? | Directveilig.nl

Waar moet een camerasysteem aan voldoen?

Webblog 2

U heeft besloten dat u uw woning/pand gaat beveiligen met een camerasysteem. Een hele goed keuze, nu is het alleen nog van belang dat u goed camerasysteem koopt. Er zijn veel verschillende aanbieders op het gebied van camerasystemen, elke aanbieder en elk camerasysteem heeft andere specificaties. Welk camerasysteem moet u nu kiezen en waar moet deze aan voldoen?

Er zijn veel camera’s, allen met verschillende specificaties. De 5 belangrijkste specificaties waar een camerasysteem aan moet voldoen worden besproken:

  1. Nachtzicht

Een van de belangrijkste kenmerken van een camerasysteem is dat deze nachtzicht heeft. Inbraken, vernielingen etc. gebeuren veelal s’ nachts. Daarom is het van uitermate belang dat uw camera beschikt over nachtzicht, zodat u ook dan duidelijk beeldmateriaal hebt.

  1. Resolutie

Als u een camera koopt is het belangrijk dat de beelden scherp en helder zijn. Dit is afhankelijk van diverse aspecten, bijvoorbeeld de resolutie van de camera. Wij adviseren om een camerasysteem te kopen waarvan de camera een minimale resolutie van 1280x720P heeft.

  1. Digitale zoom

Indien er bijvoorbeeld een inbraak of vernieling heeft plaatsgevonden is het belangrijk dat u kunt inzoomen om bepaalde details te bekijken. Daarom adviseren wij altijd een camera te nemen met een digitaal zoom functie. Wilt u uw camera nog professioneler? Kies dan voor een camera met een optische zoom lens.

  1. Opslag

Als u een camerasysteem heeft is het belangrijk dat deze beelden opslaat. Stel dat er iets is gestolen waar u pas na 24 uur achter komt, dan is het belangrijk dat u de beelden nog kunt terugkijken. Wij adviseren een camerasysteem met minimaal 500 GB HDD (Hard Disk Drive) opslag.

  1. Updates

Indien u een camera heeft aangeschaft is het belangrijk dat deze goed werkt, en vooral blijft werken. Daarom is het verstandig om uw camerasysteem regelmatig up to daten. Bij Directveilig.nl bent u verzekerd van up-to-date camera’s, door onze gratis updates.

 

Camerasysteem kopen

Gaat u een camerasysteem kopen? Let dan op de vijf bovenstaande specificaties, zodat u verzekerd bent van een goed camerasysteem. Wilt u een camerasysteem dat aan alle bovenstaande eisen voldoet? Bekijk dan de camerasystemen van Directveilig.nl.