Waarom een camerasysteem draadloos installeren?

Leestijd: 3 minuten

Steeds meer mensen laten hun camerasysteem draadloos installeren. Maar hoe veilig is dat eigenlijk ten opzichte van een conventioneel bedraad systeem en hoeveel scheelt het in gebruiksgemak? Hieronder zetten we de voordelen en nadelen van een WiFi camera op een rijtje en leggen we uit waarom draadloze installatie vaak de beste keuze is.

Camerasysteem draadloos of bedraad kopen?

Een camerasysteem draadloos bevestigen biedt diverse esthetische en functionele voordelen. Allereerst is het goed voor de uitstraling van uw huis, kantoor, winkelpand of andersoortige gebouw. In tegenstelling tot bij een bedraad systeem, ontsieren meterslange kabels en kabelgoten niet langer uw wanden en plafond.

Dit maakt de installatie van de camerabeveiliging bovendien een stuk sneller en minder ingrijpend. Er hoeven immers minder gaten geboord te worden en ook zijn er geen internetkabels nodig op elke plek waar een camera hangt. Nadelen zijn er nauwelijks, want draadloze technologie is tegenwoordig vrijwel even stabiel en betrouwbaar als die van bedrade varianten.

WiFi camera met monitor installeren

Een camerasysteem draadloos installeren behelst vaak het bevestigen van een of meerdere WiFi camera’s. Deze staan ook wel bekend als IP camera’s en hebben als voordeel dat ze volledig via een Internet Protocol (zoals bijvoorbeeld bij een WiFi-netwerk) met elkaar en met andere apparaten kunnen communiceren.

De beelden van al deze camerasystemen kunt u doorsturen naar een Netwerk Video Recorder (NVR), met daaraan gekoppeld een of meerdere monitoren. Zo kunt u alle binnenkomende beelden live bekijken, of ze later nog eens terugkijken. Een NVR bevat namelijk ook een surveillance harde schijf, waarop alle opnames worden opgeslagen voor eventuele latere raadpleging.

Offerte aanvragen

Camerasysteem draadloos buiten bevestigen

Een camerasysteem draadloos bevestigen kunt u niet alleen binnen, maar ook prima buiten doen. Het is hierbij wel van belang om rekening te houden met een aantal factoren. Zo moet de kijkhoek van de WiFi camera vaak groter zijn, omdat u in plaats van smalle gangen veelal een breed buitenterrein wilt bekijken. Daarnaast is een stevige en weerbestendige behuizing gewenst.

Laat u door DirectVeilig.nl een camerasysteem draadloos installeren? Al onze camerasystemen voldoen aan alle bovengenoemde criteria en werken bovendien met een handige app. De installatie verzorgen wij helemaal gratis en vooraf bent u verzekerd van persoonlijk advies op maat. Meer weten? Vraag direct een camerasysteem offerte aan!

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten