Waarom een camerasysteem kopen?

Leestijd: 3 minuten

De cijfers liegen er niet om: jaarlijks wordt er in ongeveer 50.000 Nederlandse woningen ingebroken. Ook bedrijfspanden zijn in ons land niet veilig; maar liefst 40% van de ondernemers wordt in zijn leven ooit slachtoffer van een inbraak. Er zijn dan ook meerdere redenen waarom een camerasysteem in uw woning of bedrijfspand grote meerwaarde heeft:

Een camerasysteem werkt preventief

Ook op het gebied van camerabewaking is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Bewakingscamera’s hebben een afschrikwekkende functie en zorgen ervoor dat inbrekers hun handelingen staken of een makkelijker doelwit kiezen. In veel gevallen is alleen al het plaatsen van een camerasysteem genoeg om de kans op een inbraak of vandalisme flink te minimaliseren.

Iets dat vanuit preventief oogpunt ook erg goed helpt, is een confrontatiescherm. Dit kunt u bijbestellen bij uw camerasysteem van DirectVeilig.nl Een confrontatiescherm is een duidelijk zichtbare monitor die live camerabeelden toont. Wanneer kwaadwillenden zichzelf op het scherm zien, wordt de grond ze al snel te heet onder de voeten.

Een camerasysteem helpt bij identificatie

Helaas is zelfs een camerasysteem inclusief confrontatiescherm niet altijd voldoende om de meest brutale inbrekers af te schrikken. Toch bewijst camerabewaking ook in dat geval zijn meerwaarde. Bewakingsbeelden vergroten namelijk de kans op identificatie van de daders en daarmee de kans op aanhouding door de politie.

Tegelijkertijd verkleint de aanwezigheid van bewakingscamera’s de kans op nog een inbraak door dezelfde dader. Die weet immers dat hij op de beelden herkend kan worden van het eerdere delict en riskeert hiermee een dubbel zo zware straf bij aanhouding. Goede beveiligingscamera’s zijn dan wel essentieel om identificatie te vergemakkelijken.

Offerte aanvragen

Een camerasysteem levert bewijsmateriaal

Een goed camerasysteem bestaat uit bewakingscamera’s op de meest cruciale plekken in of rondom een gebouw. Het hart van het systeem is een Netwerk Video Recorder die alle beelden vastlegt op een speciale surveillance harde schijf.

Door deze combinatie van apparatuur wordt elke handeling van inbrekers haarscherp vastgelegd en verzamelt u het nodige bewijsmateriaal. De verzamelde bewijsstukken dragen bij aanhouding niet alleen bij aan veroordeling van de verdachte, maar helpen u ook om aanspraak te maken op een schadevergoeding na het misdrijf.

Kortom: een investering in een professioneel camerasysteem verdient zichzelf altijd terug. Is het niet door de preventieve werking, dan is het wel door identificatie en schadeverhaling. Direct een camerasysteem offerte ontvangen of vrijblijvend advies op maat? Bel ons op 085 025 0087 of stuur een mail naar info@directveilig.nl.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 367 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten