Waarom een IP-camera voor een goede beveiliging?

Leestijd: 3 minuten

Een goede beveiliging van uw woning of bedrijfspand vraagt om het gebruik van een IP-camera. Er zijn verschillende soorten IP-camera’s, die u naar eigen inzicht kunt combineren om op uw locatie de best denkbare camerabeveiliging te creëren. Hieronder leggen we uit wat een IP-camera precies is, wat de grote voordelen ervan zijn en welke varianten u het beste kunt kopen en installeren.

Wat is een IP-camera?

Een IP-camera is een camera die gebruikmaakt van het zogenaamde Internet Protocol. Dit betekent dat de camera op een netwerk (zoals het internet) met andere apparaten kan communiceren. Zo kunnen camerabeelden bijvoorbeeld worden doorgestuurd naar een Netwerk Video Recorder (NVR), die het hart vormt van een professioneel camerasysteem met meerdere IP-camera’s.

Het grote voordeel van een IP-camera is de brede inzetbaarheid. Niet alleen kan een beveiliger alle binnenkomende camerabeelden op een locatie live bekijken, maar ook worden de beelden voor latere raadpleging opgeslagen op de surveillance harde schijf van de NVR. Middels een WiFi-verbinding kunnen alle beelden bovendien volledig draadloos worden verzonden.

IP-camera voor binnen of buiten

IP-camera’s zijn er in vele soorten en maten. Denk alleen al aan varianten voor gebruik binnen en buiten, beveiligingscamera’s met perfect nachtzicht en varianten met geïntegreerde deurbel. Bij een camera voor gebruik binnen biedt draadloze installatie grote voordelen. Het huis of bedrijfspand wordt dan immers niet ontsierd door kabels en goten.

Ook een IP-camera voor outdoor is in draadloze uitvoering verkrijgbaar. Wel gelden hiervoor vaak andere eisen, omdat er buiten nu eenmaal een groter risico op beschadiging is. Bij DirectVeilig.nl zijn alle buitencamera’s daarom uitgevoerd met een 5 mm dikke laag aluminium. Daarnaast zijn onze IP-camera’s volledig waterdicht en bevriezen ze niet in de winter door automatische verwarming.

Offerte aanvragen

IP-camera met app kopen en installeren

Belangrijk criterium voor een IP-camera is ook een makkelijke bediening. Met de gebruiksvriendelijke app van DirectVeilig.nl kunt u de beelden van al uw IP-camera’s via uw telefoon in een handomdraai bekijken. Ook is het mogelijk om oude opnames van een bepaalde tijd terug te kijken of door te sturen naar de politie.

Een IP-camera kopen doet u bij DirectVeilig.nl doorgaans als onderdeel van een professioneel camerasysteem. Onze vakkundige monteurs komen dit volledig gratis voor u installeren. Wilt u meer weten over de kosten en installatie van een camerasysteem met IP-camera’s? Vraag dan direct een camerasysteem offerte aan.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten