Borg certificaat? wat betekend het

Leestijd: 2 minuten

Borg bedrijf is er uiteraard veel aan gelegen uw woning of bedrijfspand zo goed mogelijk te beveiligen. Dat kan onder meer door rekening te houden met de eisen in de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Laat u de beveiligingsmaatregelen uitvoeren door een borg erkend beveiligingsbedrijf, dan ontvangt u een Borg certificaat. Maar wat zijn daar nu precies de voordelen van?

De voordelen van een Borg certificaat

De borg certificering is in 1994 in het leven geroepen en laat zien dat een beveiligingsbedrijf garant staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid. U mag er daarom vanuit gaan dat de beveiligingsmaatregelen die een borg erkend bedrijf neemt (zoals bijvoorbeeld de installatie van een camerasysteem of alarmsysteem) optimaal zijn gekozen en uitgevoerd.

Als uw woning of bedrijfspand aan de gestelde eisen voldoet, ontvangt u een borg certificaat. Bijkomend voordeel hiervan is dat u niet alleen zelf zekerheid heeft over de kwaliteit van uw beveiliging, maar dat dit ook geldt voor uw verzekeraar. Hierdoor kunt u zich vaak voor een hoger bedrag verzekeren of premiekorting ontvangen op uw inboedel- of inventarisverzekering.

Hoe krijg ik een Borg certificaat?

De afgifte van een certificaat hangt af van verschillende factoren. Alleen hiervoor gecertificeerde beveiligingsbedrijven zoals DirectVeilig.nl mogen een certificering afgeven. Dat doen wij op het moment dat uw pand voldoet aan de eisen in de VRKI 2.0. Op basis van een indeling in risicoklassen en de waarde van uw inboedel of inventaris wordt het inbraakrisico ingeschat.

Het dekken van deze risico’s doet u met een mix van verschillende beveiligingsmaatregelen, waaronder:

  • Organisatorische maatregelen (O)
  • Bouwkundige maatregelen (BK)
  • Elektronische maatregelen (EL)
  • Schildetectie (SD)
  • Compartimentering (CO)
  • Meeneembeperkende maatregelen (ME)
  • Alarmtransmissie (AT)
  • Reactie (RE)

Een borg erkend beveiligingsbedrijf kan u adviseren over de beste combinatie van maatregelen in uw specifieke situatie.

Offerte aanvragen

Hoe vind ik een erkend beveiligingsbedrijf?

Alleen beveiligingsbedrijven die zijn aangesloten bij een certificatie-instelling zoals het CIBV zijn BORG-erkend en mogen hierdoor het borg certificaat afgeven. DirectVeilig.nl is beoordeeld door het CIBV en voldoet aan alle eisen voor de volgende keurmerken: BORG Technisch Beveiligingsbedrijf, Borg Alarminstallateur en  Bouwkundig beveiligingsbedrijf.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten