Wat is de beste beveiligingscamera voor buiten?

Leestijd: 3 minuten

Bewakingscamera’s zijn er in vele soorten en maten. Het is dan ook belangrijk om op dit vlak de juiste keuze te maken, want aan de veiligheid van uw woning of bedrijfspand doet u geen concessies. Bent u op zoek naar een beveiligingscamera die u specifiek buiten wilt gebruiken? Hou dan rekening met de onderstaande 4 aspecten om de best mogelijke keuze te maken:

De kijkhoek van de bewakingscamera

Camerabewaking voor buiten moet aan andere eisen voldoen dan die voor binnen. Daar waar het binnen veelal om smalle gangen, kleine ruimtes of bijvoorbeeld een kassasysteem gaat,

moet een bewakingscamera buiten vaak een breder terrein in beeld brengen.

Van belang in dit kader is de kijkhoek van de beveiligingscamera, die wordt mede bepaald door de grootte van de beeldsensor. Een kijkhoek van circa 90 graden is niet ongebruikelijk bij camera beveiliging voor buiten, zeker niet als de bewakingscamera een vaste lens heeft.

De behuizing van de camerabewaking

Camerabewaking is buiten logischerwijs een stuk kwetsbaarder dan binnen. Een goede IP-camera voor buitengebruik beschikt dan ook over een speciale buitenbehuizing. Bij DirectVeilig.nl gebruiken we hiervoor een 5 millimeter dikke laag kwalitatief hoogwaardig aluminium.

De kans op schade door weersomstandigheden en vandalisme is hierdoor een stuk kleiner. Bovendien heeft de duidelijk zichtbare buitenbehuizing een afschrikwekkend effect op inbrekers. Onze buitencamera’s zijn tot slot waterdicht en worden automatisch verwarmd tegen bevriezing.

Offerte aanvragen

De kwaliteit van de bewakingscamera

Wellicht nog meer dan bij binnengebruik, speelt de kwaliteit van de camera beveiliging een belangrijke rol bij buitengebruik. In de donkere nacht of bij hevige regenval kan elke extra pixel immers het verschil maken om een inbreker op de beelden wel of niet te herkennen.

De beveiligingscamera’s van DirectVeilig.nl onderscheiden zich daarom met een hoge resolutie en een optische lens 2.6mm – 12mm voor haarscherpe optische en digitale zoom. Moderne infrarood beamers zorgen daarnaast voor het best denkbare zicht in het holst van de nacht.

De positie van de camera beveiliging

Natuurlijk draait het bij effectieve camerabewaking niet alleen om de kwaliteit en specificaties van de gebruikte bewakingscamera’s. Het is immers de positie van de camera’s die bepaalt welk deel van een ruimte of terrein op de beelden zichtbaar is.

De beveiligingsadviseurs van DirectVeilig.nl komen graag vrijblijvend bij u langs om u te adviseren over de beste positionering van uw beveiligingscamera’s. Wij houden hierbij rekening met zaken als de ideale hoogte van de groei van omringende bomen en planten.

Meer weten over onze camera beveiliging voor buiten? Vraag direct een offerte aan.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 365 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten