Wifi camera: wat zijn de voordelen?

Leestijd: 3 minuten

Overweegt u een wifi camera te kopen? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de veiligheid. Want biedt een draadloos camerasysteem dezelfde beveiliging als een bedrade variant? We kunnen u geruststellen: de prestaties van wifi camera’s zijn tegenwoordig zeer professioneel. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de voordelen en installatie.

Draadloze wifi camera set

Een groot voordeel van een wifi camera is het draadloze karakter. Voorbij zijn de tijden van meterslange kabels en kabelgoten door uw woning, winkel of bedrijfspand. Een draadloos camerasysteem kan via een netwerk (zoals een wifi-netwerk) met andere draadloze apparaten communiceren. Op deze manier is uw camera set makkelijk installeerbaar en uitbreidbaar.

Het hart van een wifi camera set is vrijwel altijd een Netwerk Video Recorder. Deze bevat een harde schijf waarop de binnenkomende beelden van alle camera’s worden opgeslagen. Ook heeft u live op afstand toegang tot deze beelden, waar ter wereld u zich ook bevindt. Met een app op uw telefoon kunt u zo altijd zien wat er bij u thuis gebeurt.

Wifi camera: ook voor buiten

Een wifi camera kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Het signaal van de draadloze verbinding is zo krachtig, dat het werkt tot wel 2 kilometer afstand. Met het juiste beveiligingssysteem is het dan ook geen probleem om een grote locatie te beveiligen. Natuurlijk worden er aan een beveiligingscamera voor buiten andere eisen gesteld dan een variant voor binnen.

Bij DirectVeilig.nl hebben de wifi camera’s voor buiten bijvoorbeeld een behuizing van 5 mm dik aluminium. Dit beschermt de beveiligingsapparatuur niet alleen tegen de weerselementen, maar ook tegen eventuele schade door kwaadwillenden. Bovendien zijn onze draadloze buitencamera’s geheel waterdicht en bevatten ze automatische verwarming tegen bevriezing.

Offerte aanvragen

Kleine camera, grote prestaties

Een groot voordeel van een wifi camera is dat het formaat vaak klein is. Doordat er ook geen kabels nodig zijn, valt de bewakingscamera nauwelijks op en blijft de strakke uitstraling van uw interieur behouden. Buiten kunt u de beveiligingscamera juist op een zichtbare positie plaatsen, zodat deze inbrekers afschrikt en het niet tot een inbraak komt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een wifi camera set? Graag geven wij u een vrijblijvend advies dat volledig is afgestemd op uw wensen en situatie. De installatie van uw camerabewaking verzorgen onze vriendelijke en BORG-erkende monteurs volledig gratis. Vraag voor meer informatie direct een gratis offerte aan.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Wil je dit artikel delen?

Klanten beoordelen ons met een 4.9 / 5

Lees onze 367 reviews

Hier een greep uit onze tevreden klanten