Woninginbraken in Nederland | Directveilig.nl

Woninginbraken in Nederland

Webblog 2

Woninginbraken in Nederland
Elke tien minuten wordt er in Nederland een inbraak gedaan. De meeste inbraken gebeuren via de achterdeur van de woning. Een inbreker heeft gemiddeld slechts één minuut nodig om via de achterdeur binnen te komen. Het totaal aantal inbraken bedroeg in 2017 maar liefst 55.530 stuks.

Mensen hebben hun woning niet goed beveiligd. Dit is de reden dat er zoveel inbraken gedaan worden. Als de dief maar één minuut nodig heeft om de achterdeur te forceren, is een inbraak snel gepleegd. Ondanks dat u uw achterdeur op het nachtslot doet loopt uw woning nog steeds gevaar.
Wij adviseren daarom om gebruik te maken van een Alarmsysteem van Directveilig. Op deze manier kunt u uw achterdeur beveiligen met bijvoorbeeld de deursensor of bewegingsmelder. Op deze manier wordt de inbreker afgeschrikt op het moment dat hij uw woning binnen wil.

kaart-nederland

*Aantal misdaden per gemeente

De woninginbraken nemen af de laatste jaren. Dit komt mede door de steeds betere woningbeveiliging van de mensen. In de grote steden loopt de misdaad sneller terug dan op het platteland, al blijft Amsterdam nog altijd de misdaadhoofdstad van Nederland. Dat op het platteland nog vaak wordt ingebroken is logisch te verklaren. Op het platteland is het rustiger en worden inbrekers minder snel gestoord.

Wilt u ook graag dat uw woning of bedrijfspand goed beveiligd wordt? Neem dan nu contact op met DirectVeilig. Bel gratis met 085 025 0087 of vul het contactformulier in zodat onze adviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren!