BORG-certificaat nodig?

Borg certificaat bij Directveilig

Een BORG-certificaat is het schriftelijke bewijs van een goede inbraakbeveiliging van uw woning of bedrijfspand. Dit document is belangrijk, want het verzekert u naast een goede beveiliging van diverse voordelen bij de verzekering. Hieronder vertellen wij alles over het verkrijgen van deze belangrijke certificering en de kosten die hieraan verbonden zijn.

Wat is een BORG-certificaat?

Het BORG-certificaat wordt sinds 1994 afgegeven en geldt sindsdien als de betrouwbare standaard op het gebied van beveiligingsmaatregelen in particuliere en zakelijke gebouwen. Het document kan alleen verstrekt worden door een erkend beveiligingsbedrijf, na een professionele inspectie die zowel de beveiligingsmaatregelen als waarde van de inboedel in kaart brengt.

Verantwoordelijk voor de regeling is het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV). Het beveiligingsbedrijf dat de inspectie verricht, moet dan ook CCV-gecertificeerd zijn en kosten aan het CCV betalen voor zijn erkenning. Alleen CCV-gecertificeerde beveiligingsbedrijven (zoals DirectVeilig.nl) mogen het document aan klanten verstrekken.

BORG-certificaat nodig voor verzekering?

Een BORG-certificaat aanvragen heeft meerdere voordelen. Allereerst krijgt u zelf inzicht in de beveiliging van uw huis, kantoor, winkel of andersoortige gebouw. De inspecteur let op dezelfde mogelijke beveiligingslekken waar criminelen ook op letten. Hiermee voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet die het inbraakrisico op uw locatie fors verhogen.

Daarnaast wordt de certificering voornamelijk aangevraagd met het oog op de verzekering. Het papiertje vormt namelijk een bewijs dat u uw beveiliging goed op orde heeft, wat de kans op inbraak en bijbehorende financiële schade voor de verzekeraar verkleint. Hierdoor kunt u zich vaak voor een hoger bedrag verzekeren of aantrekkelijke korting krijgen op uw inboedel- of inventarisverzekering.

Alarm- en camerasysteem en de VRKI

Een CCV-gecertificeerd beveiligingsbedrijf zoals DirectVeilig.nl verstrekt BORG-certificaten aan klanten op basis van de VRKI 2.0. Deze Verbeterde Risicoklassenindeling helpt om het inbraakrisico in te schatten en verdeelt dit risico in 4 risicoklassen (van risicoklasse 1 tot risicoklasse 4). De waarde en attractiviteit van de inboedel bepalen de indeling in een bepaalde risicoklasse.

Op basis van de toegekende risicoklasse is het voor een certificaat noodzakelijk om bepaalde beveiligingsmaatregelen te treffen (als dit nog niet is gedaan). Denk hierbij bijvoorbeeld aan installatie van een alarm- of camerasysteem, maar ook aan overige elektronische en meeneembeperkende maatregelen.

Kosten van een BORG-certificaat

De kosten die een BORG-erkend beveiligingsbedrijf betaalt aan het CCV voor zijn erkenning, worden doorberekend aan klanten bij aanvraag van een certificaat. Ook met het uitvoeren van de eventuele beveiligingsmaatregelen die nodig zijn om de certificering te ontvangen, zijn aanvullende kosten gemoeid. De totale kosten hangen dan ook altijd van uw specifieke (beveiligings)situatie.

Goed om te weten is dat u deze kosten op termijn altijd terugverdient door de aantrekkelijke korting op uw inboedel- of inventarisverzekering. De adviseurs van DirectVeilig.nl kunnen u hierover vrijblijvend meer informatie verstrekken. Daarnaast is het bij ons mogelijk om bepaalde beveiligingsmaatregelen te leasen, waardoor u een hoge eenmalige investering vermijdt.

Direct een BORG-certificaat aanvragen

Een BORG-certificaat van een erkend beveiligingsbedrijf is een uitstekende investering in uw beveiliging en financiën. Wilt u dit document direct aanvragen of vrijblijvend advies krijgen over de mogelijkheden en kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze beveiligingsadviseurs via 085 0250087 of stuur ons een bericht via de live chat rechtsonder.

Deze klanten gingen je al voor