header_img

Slimme rookmelders die uw leven redden

Wanneer er brand ontstaat is het prettig dat deze zo snel mogelijk wordt geblust

Goed beveiligd en een veilig gevoel dankzij de slimme rookmelders

Wij leveren gecertificeerde rookmelders, hittemelders en koolmonoxidemelders en voorzien deze van jaarlijks onderhoud

Wettelijk verplicht

Ieder pand moet voorzien zijn van rookmelders. DirectVeilig.nl levert slimme en gecertificeerde rookmelders, hittemelders en koolmonxoxidemelders.

Lees meer

Gekoppeld alarmsysteem

De slimme rookmelders kunnen gekoppeld worden met het alarmsysteem. U krijgt altijd en overal direct een melding bij brand en rook en dankzij snelle opvolging van de bewakingsdienst kan de schade beperkt worden.

Lees meer

Combimelder

Het combineren van een rookmelder met een koolmonoxidemelder is een goede oplossing. De combimelder kan perfect geplaatst worden in de ruimte waar het gastoestel zich bevind.

Lees meer

Jaarlijks onderhoud

DirectVeilig.nl verzorgt jaarlijks onderhoud. Voor het goed functioneren van de brandmelders is jaarlijks onderhoud een must.

Lees meer

Ieder pand moet voorzien zijn van rookmelders

Vanaf 2022 is het wettelijk verplicht en moet ieder pand voorzien zijn van voldoende rookmelders. DirectVeilig.nl levert gecertificeerde rookmelders. Slimme rookmelders die gekoppeld kunnen worden met een alarmsysteem. Zodat wanneer er brand is in uw pand u hiervan een alarm melding krijgt, ook wanneer u niet aanwezig bent.

Direct offerte Advies

Brandgevaren nemen toe

Tegenwoordig neemt brandgevaar steeds meer toe door alle elektrische apparaten die wij tegenwoordig gebruiken. Denk hierbij aan telefoons, tablets, computers, witgoed, elektrische auto, headsets, draadloze speakers en nog veel meer. Of het nu om uw woon of werk situatie gaat, het aantal elektrische apparaten neemt sterk toe, de brandmelders helaas nog niet.

Direct offerte Advies

Hoeveel rookmelders moet ik plaatsen?

Een goede vraag die vaak gesteld word. Het is erg eenvoudig, minimaal 1 rookmelder per verdieping en voor woningen ook in iedere slaapkamer 1. In iedere ruimte waar brand kan ontstaan is het verstandig om een rookmelder te plaatsen. Alle brandmelders kunnen wij koppelen met een brandmeldinstallatie of alarmsysteem.

Direct offerte Advies

Waar u het beste de rookmelders kunt plaatsen

De positie van een rookmelder is van groot belang. Belangrijke aandachtspunten zijn dat u de rookmelder minimaal 50 cm van een wand of hoek plaatst. Niet op plekken waar het tocht of ventileert. De positie moet ook stofvrij zijn en niet een plek waar zich stof ophoopt.

Direct offerte Advies

Verschil tussen een hittemelder en een rookmelder

De hittemelder, ook wel thermische rookmelder, is een brandmelder en deze reageert niet op rook maar op warmte om brand te alarmeren. De hittemelder wordt gebruikt in situaties waar veel damp of stof is. Deze zorgen namelijk ervoor dat de rookmelder eerder valse meldingen gaat geven. De ruimtes waar u aan kunt denken; keukens, garages, natte ruimtes, overloop (badkamer) en bijvoorbeeld stoom machines. Daarom gebruikt DirectVeilig.nl vaak verschillende melders in 1 pand.

Direct offerte Advies

Koolmonoxidemelder

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Zonder geur of zicht wordt het ingeademd. De koolmonoxidemelder geeft alarm bij een te veel aan koolmonoxide. Koolmonoxide komt voor bij schoorsteenrook, ketels en geisers. Let op: bij nieuwe en goed onderhouden ketels is het ook een risico. Vaak denkt men dat het veilig is, echter is er door onderzoek van Brandweer Nederland anders gebleken. DirectVeilig.nl levert ten alle tijden gecertificeerde koolmonoxidemelders conform EN norm 50291.

Direct offerte Advies

Functioneert een combimelder wel goed?

Een vraag die vaak gesteld wordt, het antwoord is ja. Bij een combimelder, een koolmonoxide en rookmelder in 1, is de plaatsing bepalend. Deze kan namelijk alleen geplaatst worden in de ruimte waar zich ook de ketel of geiser zich bevindt. Koolmonoxide verspreidt zich namelijk met luchtstromen door het pand.

Direct offerte Advies

Moeten de rookmelders onderhouden worden?

Jazeker, de rookmelders, hittemelders en koolmonoxidemelders moeten jaarlijks getest worden en onderhouden. Wanneer u dit niet doet kan dit nare gevolgen hebben als u de melders nodig heeft. Het goed en constant functioneren van een rookmelder, hittemelder en koolmonoxidemelder is namelijk van levensbelang. Wilt u het ook professioneel geregeld hebben? Gekoppeld hebben met uw alarmsysteem en verbonden zijn met de alarmcentrale? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het plaatsen en onderhouden van uw melders.

Direct offerte Advies

Wat zeggen anderen over DirectVeilig.nl?

Tokfood international

In het begin was ik sceptisch, want ik had negatieve ervaringen met mijn oude alarmsysteem. De adviseur van DirectVeilig.nl wist mij echter te overtuigen met zijn enthousiasme en vakmanschap. Bij installatie is alles haarfijn geregeld en mijn zaak is nu perfect beveiligd. Ik beveel DirectVeilig.nl dan ook van harte aan bij derden!

Magnolia

Wij zijn overgestapt van een ander beveiligingsbedrijf naar DirectVeilig.nl. Dat hadden we veel eerder moeten doen! We krijgen geen valse alarmmeldingen meer en alles is makkelijk te bedienen via mijn iPhone. Ook weten we nu wat we betalen en hebben we geen extra kosten meer. Kortom: wij zijn heel tevreden over de kwaliteit en service.

Heerbaart Jongman BV

Vanwege onze meerdere vestigingen hebben wij gekozen voor het alarmsysteem van DirectVeilig.nl. Al onze vestigingen zijn nu met elkaar gekoppeld en het alarmsysteem is vanuit één app eenvoudig te bedienen. We zijn erg blij met de snelle installatie en willen nu al niets anders meer!

Overzicht van tevreden klanten