Waar moet een camerasysteem aan voldoen?

Eisen beveiligingscamera camera
U heeft besloten dat u uw woning/pand gaat beveiligen met een camerasysteem. Een hele goed keuze, nu is het alleen nog van belang dat u goed camerasysteem koopt. Er zijn veel verschillende aanbieders op het gebied van camerasystemen, elke aanbieder en elk camerasysteem heeft andere specificaties. Welk camerasysteem moet u nu kiezen en waar moet deze aan voldoen? Er zijn veel camera’s, allen met verschillende specificaties. De 5 belangrijkste specificaties waar een camerasysteem aan moet voldoen worden besproken:
  1. Nachtzicht
Een van de belangrijkste kenmerken van een camerasysteem is dat deze nachtzicht heeft. Inbraken, vernielingen etc. gebeuren veelal s’ nachts. Daarom is het van uitermate belang dat uw camera beschikt over nachtzicht, zodat u ook dan duidelijk beeldmateriaal hebt.
  1. Resolutie
Als u een camera koopt is het belangrijk dat de beelden scherp en helder zijn. Dit is afhankelijk van diverse aspecten, bijvoorbeeld de resolutie van de camera. Wij adviseren om een camerasysteem te kopen waarvan de camera een minimale resolutie van 1280x720P heeft.
  1. Digitale zoom
Indien er bijvoorbeeld een inbraak of vernieling heeft plaatsgevonden is het belangrijk dat u kunt inzoomen om bepaalde details te bekijken. Daarom adviseren wij altijd een camera te nemen met een digitaal zoom functie. Wilt u uw camera nog professioneler? Kies dan voor een camera met een optische zoom lens.
  1. Opslag
Als u een camerasysteem heeft is het belangrijk dat deze beelden opslaat. Stel dat er iets is gestolen waar u pas na 24 uur achter komt, dan is het belangrijk dat u de beelden nog kunt terugkijken. Wij adviseren een camerasysteem met minimaal 500 GB HDD (Hard Disk Drive) opslag.
  1. Updates
Indien u een camera heeft aangeschaft is het belangrijk dat deze goed werkt, en vooral blijft werken. Daarom is het verstandig om uw camerasysteem regelmatig up to daten. Bij Directveilig.nl bent u verzekerd van up-to-date camera’s, door onze gratis updates.  

Camerasysteem kopen

Gaat u een camerasysteem kopen? Let dan op de vijf bovenstaande specificaties, zodat u verzekerd bent van een goed camerasysteem. Wilt u een camerasysteem dat aan alle bovenstaande eisen voldoet? Bekijk dan de camerasystemen van Directveilig.nl.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen u graag met het beveiligen van uw woning en/of bedrijfspand. Bel nu naar 085 025 0087.

Latest News

Woninginbraken in Nederland

Woninginbraken in Nederland Elke tien minuten wordt er in Nederland een inbraak gedaan. De meeste inbraken gebeuren via de achterdeur...

view more
Draadloos of bekabeld systeem?

U gaat een nieuw alarm of camerasysteem aanschaffen. Daarbij zijn er eigenlijk 2 keuzes die u kunt maken; een draadloos...

view more
Waar moet een Alarmsysteem aan voldoen

Heeft u besloten om een alarmsysteem te gaan kopen voor uw woning en/of bedrijf? Heel verstandig, nu moet u er...

view more
Subsidie op een Alarm- en Camerasysteem

U heeft besloten om voor uw huis of bedrijfspand een Alarmsysteem of Camerasysteem te (laten) installeren. Nu bent u benieuwd...

view more
Waar moet een camerasysteem aan voldoen?

U heeft besloten dat u uw woning/pand gaat beveiligen met een camerasysteem. Een hele goed keuze, nu is het alleen...

view more
Is een alarmsysteem verplicht?

Brand, inbraak en diefstal, stroomstoringen of waterschade. Een calamiteit is nooit helemaal te voorkomen. U kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen...

view more